Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@05:26:35 GMT

«بوم و بانو» برای دهه دوم محرم یا ماه صفر

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۶۴۳۸

«بوم و بانو» برای دهه دوم محرم یا ماه صفر

ایران اکونومیست-سریال «بوم و بانو» در کنار «نجلا» جدی‌ترین پروژه‌های تلویزیون برای ایام محرم و صفر هستند که این روزها تصویربرداری هر دو با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال انجام است.

این روزها دو پروژه تلویزیونی به‌صورت جدی برای ایام محرم و صفر در حال تولید است. سریال «بوم و بانو» به کارگردانی سعید سلطانی و تهیه‌کنندگی آرمان زرین‌کوب برای شبکه دو سیما و سریال «نجلا» به کارگردانی خیرالله تقیانی‌پور و تهیه‌کنندگی سعید سعدی برای شبکه سه سیما که تلاش می‌شود هر دو به ایام عزاداری امام حسین (ع) برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریال «نجلا» این روزها در بوستان ولایت در حال تصویربرداری است و سعید سعدی درباره آن گفته بود که تلاش می‌شود تا به اربعین برسد و قرار نیست در ماه محرم رونمایی شود.

داستان این سریال در سال ۵۸ می‌گذرد و روایت آن با عاشورا و امام حسین (ع) پیوند دارد و بازیگرانی چون حسام منظور، آزیتا حاجیان، هدایت هاشمی، ملیکا شریفی‌نیا و… در آن ایفای نقش می‌کنند.

سریال «بوم و بانو» اما تازه‌ترین اثر سعید سلطانی بعد از کارگردانی «ستایش» محسوب می‌شود که آن هم فضایی مناسبتی برای ایام محرم دارد. در این سریال بازیگران مختلفی از جمله مسعود رایگان، بهنام تشکر، دیبا زاهدی و… به ایفای نقش می‌پردازند.

«بوم و بانو» برای دهه دوم محرم یا ماه صفر

بهرنگ ملک محمدی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما درباره آخرین وضعیت این سریال به خبرنگار مهر بیان کرد: «بوم و بانو» برای دهه دوم محرم و یا ماه صفر در نظر گرفته شده و تلاش می‌کنیم به این ایام برسد.

وی درباره قصه این سریال نیز که به دوره قاجار برمی‌گردد توضیح داد: «بوم و بانو» قصه‌ای تاریخی دارد که در دوران رضاخان می‌گذرد و مسایلی چون بحث ممنوعیت برگزاری مراسم عزاداری در آن زمان مطرح می‌شود.

مدیرگروه فیلم و سریال شبکه دو سیما درباره شباهت این سریال با «شب دهم» عنوان کرد: «شب دهم» قصه‌ای داشت که مستقیماً به عزاداری در آن زمان می‌پرداخت و در ۱۰ قسمت همین موضوع را بستر قصه قرار داده بود. با این حال قصه «بوم و بانو» در بستر این اتفاقات رخ می‌دهد و به مسائل دیگری هم می‌پردازد.

وی اضافه کرد: فضاهای متفاوتی در سریال «بوم و بانو» دیده می‌شود که نگاهی به اوضاع سیاسی اجتماعی و حتی فضاهای عاشقانه و تاریخی دارد. تاکنون حدود ۸۰ درصد از این سریال جلو رفته است و دوستان شبانه روزی کار می‌کنند.

ملک محمدی که پیش از این مدیریت گروه فیلم و سریال سیمافیلم را نیز بر عهده داشت درباره مشکلات مالی تلویزیون که این سریال را هم درگیر کرده بود، گفت: مسائل مالی مربوط به فضای عمومی در کل کشور است و تلویزیون هم مستثنی نیست. آدم‌هایی که در این شرایط کار می‌کنند جانفشانی می‌کنند با این حال خیلی‌ها شرایط تلویزیون را می‌دانند و با همین شرایط پای کار می‌ایستند ما هم تلاش داریم بودجه‌ها را برسانیم.

همه پروژه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال تولید است

وی همچنین با اشاره به روند تولید پروژه‌ها با وجود کرونا گفت: این روزها همه پروژه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال تولید هستند. شغل برخی از افراد به همین کارها وابسته است و منبع درآمدی دیگری هم ندارند. حتی همان اوایل شیوع کرونا که برخی می‌گفتند پروژه‌ها باید تعطیل شود وقتی به پروژه‌ها سر می‌زدیم برخی از هنروران و عواملی که به صورت روزمزد کار می‌کردند، می‌گفتند پروژه را تعطیل نکنید. به هر حال بحث معاش هم مطرح است و اکنون می‌توان ماسک زد و از پروتکل‌های بهداشتی هم استفاده کرد.
بهرنگ ملک‌محمدی

ملک محمدی درباره رعایت این پروتکل‌ها اضافه کرد: در هر پروژه‌ای خود کارگردان و تهیه‌کننده هم بر سر کار است و اگر این پروتکل‌ها رعایت نشود، خود آن‌ها از همه زودتر آسیب می‌بیند. تلاش ما این است که بحث مالی و کرونا به بهترین شکل مدیریت شود. البته پیشگیری و کنترل کرونا در پروژه‌ها الان موقعیت بهتری دارد چون افراد رعایت می‌کنند و پروژه‌ها به این نتیجه رسیده‌اند خلوت‌تر کار کنند.

وی اضافه کرد: حدود سه ماه پیش وضعیت آنقدر حاد بود که حتی کسی لوکیشن هم به پروژه‌ها نمی‌داد و الان خدا را شکر این مسایل حل شده است.

مدیر پیشین گروه فیلم و سریال سیمافیلم در پایان درباره سریال «عین شین قاف» با اسم قبلی «پیچ تند» به کارگردانی قاسم جعفری نیز بیان کرد: سریال فعلاً در مرحله پخش قرار ندارد و نیاز به بررسی مجدد است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پروتکل های بهداشتی فیلم و سریال پروژه ها بوم و بانو ملک محمدی پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۶۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول

در آسمان اینجا و از اواسط ماه شوال، بوی محرم را زودتر از هر جای شهر می‌توان استشمام کرد، در شبستان جنوبی باب‌الهادی حرم‌ مطهر از حالا، سرهم کردن پارچه‌ها برای دوخت لباس‌های مراسم شیرخوارگان حسینی آغاز شده است. 


برکتی از پای چرخ خیاطی به داخل خانه
در حالی که بیش از ۲ ماه به اولین جمعه ماه محرم مانده است، کارگاه دوخت لباس‌ شیرخوارگان حسینی، با حضور مقامات آستان قدس رضوی، مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) و بانوان خادم در این حوزه افتتاح شد. حالا این بانوان داوطلب بیش از ۶۰ روز در چند شیفت کاری، پشت ۲۰ چرخ خیاطی شبستان می‌نشینند تا در اولین جمعه محرم، نوزادانی که راهی مراسم شیرخوارگان حسینی می‌شوند، لباس زیبای یکدست بپوشند.
برای نشستن پشت چرخ‌های خیاطی و کوک‌زدن تکه‌های پارچه به یکدیگر، بانوان شهرمان از یکدیگر پیشی می‌گیرند. به حدی استقبال برای این امر زیاد است که مسئولان کارگاه بانوان را شیفت‌بندی و هرچند روز یک بار پذیرش می‌کنند تا به همه داوطلبان فرصت خدمت برسد. بانوانی که دوست دارند در این کار معنوی سهیم شوند و برکت آن را به زندگی خود ببرند. برای انجام این مهم، روزانه بیش از ۵۰ بانو در شبستان حاضر خواهند شد تا از برش‌کاری تا خیاطی و بسته‌بندی لباس‌ها را انجام دهند.

دوخت و دوز سبز و سفید در ۷۲ نقطه جهان
کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حضرت علی‌اصغر(ع) در حرم مطهر، یکی از ۷۲ کارگاهی است که قرار است، لباس این مراسم بزرگ معنوی را تهیه کند. سال قبل این کارگاه در مسجد صدیقی‌ها برپا شده بود که امسال به شبستان حرم منتقل شده است. مسئول امور استان‌های مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در مراسم راه‌اندازی این کارگاه خبر از تهیه ۸۰ هزار دست لباس در این مکان می‌دهد و توضیح می‌دهد: امسال ۷۲ کارگاه در ایران و ۴۵ کشور جهان ایجاد شده است که در مجموع بیش از ۵۰۰ هزار دست لباس ویژه مراسم شیرخوارگان حسینی تهیه خواهند کرد.
نوید آقاسی‌زاده اضافه می‌کند: در مشهد دو کارگاه تهیه لباس محفل شیرخوارگان حسینی ایجاد شده است که علاوه بر شبستان باب‌الهادی حرم مطهر در بولوار پیروزی هم کارگاهی فعال شده است.


از حرم به آفریقای جنوبی
از تهیه پارچه گرفته تا برش و دوخت و بسته‌بندی همه اموراتی هستند که در مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) توسط مردم انجام می‌گیرد و از این جهت، این‌ مجمع کاملا مردمی اداره می‌شود. این‌ موضوعی است که آقاسی‌زاده در حاشیه راه‌اندازی کارگاه شبستان به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: بیش از ۲۰ تن پارچه برای تهیه لباس شیرخوارگان حسینی در ۷۲ کارگاه مهیا شده است که در این بین بین ۴تا۵ تن پارچه به این مکان منتقل شده است و کار دوخت لباس‌ها تا روز اول ماه محرم ادامه خواهد داشت.
حرم مطهر همواره مرکز یکی از بزرگ‌ترین محفل‌های شیرخوارگان حسینی بوده است و تا پیش از شیوع کرونا، بزرگ‌ترین مراسم مادر و فرزندی به یاد طفل شش ماهه حضرت علی اصغر(ع) سطح کشور در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر برگزار شده بود. آقاسی‌زاده می‌گوید: بخشی از لباس‌های تولیدی در این شبستان، در مراسم حرم مطهر در اولین جمعه ماه محرم مورد استفاده قرار می‌گیرد و بقیه لباس‌ها به شهرهای محروم کشورمان و همچنین کشورهایی که کارگاه تولید لباس ندارند، منتقل می‌شود. این کشورها، عمدتا شامل کشورهای آفریقای جنوبی است.

فرزندم، نذر راه ظهور
در شروع کار تعدادی از بانوان مشغول برش زدن می‌شوند و گروهی دیگر هم مشغول دوخت و دوز. در روزهای بعد و با انتشار خبر آغاز به کار کارگاه، به مانند سال‌های قبل بر حضور بانوان خیاط در این مجموعه اضافه خواهد شد. بانوانی که از خیاط حرفه‌ای تا چرخ‌کار در میان آن‌ها دیده می‌شود و سعی می‌کنند تا در بساط محرم پیش از همه خدمت خود را آغاز کنند. بسته لباس تهیه شده برای نوزادان و کودکان حاضر در مراسم شیرخوارگان حسینی، شامل لباس، سربند، روسری، و کارت نذرنامه است. بسته‌ای که به شکلی زیبا بسته‌بندی می‌شود و در اولین جمعه محرم به دست مادران می‌رسد تا بر تن کودک خود کنند.
برگه‌ای به نام نذرنامه، ترجمه شده به ۱۲ زبان دنیا از جمله عربی، روسی، انگلیسی و...مکتوبی معنوی است که متنی زیبا در آن قید شده است:" یا صاحب‌الزمان(عج) فرزندم را نذر یاری قیام تو می‌کنم، او را برای ظهور نزدیک برگزین و حفظ کن."

زهرا زنگنه

دیگر خبرها

  • مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)
  • میثم تیموری: محرم نویدکیا جنتلمن است
  • ماجرای دست‌بند پر سروصدای مربی لیگ برتری
  • سپاهانی‌ها خواهان رفتن مورایس و بازگشت سرمربی محبوب
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • امدادرسانی به سه بانو حادثه غرق شدگی در اصفهان و فلاورجان
  • سپاهان سرمربی محبوب را می خواهد | انتقال سخت عملی می شود؟
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم محرم علیپور در مرند
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور